Honma TR20: tourniveau

Bij de TR20 driver en ijzers wordt niets aan het toeval overgelaten, wat zorgt voor optimale prestaties.

Honma TR20: tourniveau

TR staat voor Tour Release, wat meteen duidelijk maakt dat je een heel behoorlijke golfer moet zijn om het maximale uit de nieuwe TR20 clubs van Honma te halen. Ben je echter goed genoeg – Justin Rose heeft ze bijvoorbeeld in de tas zitten – dan krijg je terug wat je erin stopt: premium kwaliteit.

Voor de meeste weekendgolfers is de vergevingsgezinde XP Serie een betere match, maar het uiterlijk van de Tour Release is om te watertanden.

De TR20 driver is verkrijgbaar met een clubhoofd van 460 en 440 cc. Het bestaat voor het grootste deel uit koolstoffiber dat op een lichtgewicht titanium frame is geplaatst. De combinatie van beide materialen zorgt volgens de producent voor minder ongewenste vibraties en een efficiëntere flexibiliteit van het clubblad.

Door zowel de kroon als de zool van koolstoffiber te maken, werd respectievelijk 14 en 20 gram gewicht bespaard, wat op meer strategische plaatsen kan worden gebruikt.

Zo is er in de zool plaatsgemaakt voor drie gewichten van 3, 6, 9, 12 of 15 gram, waarmee je vertrekhoek, spin, balsnelheid en swinggewicht kunt beïnvloeden. De juiste afstelling komt zowel de lengte als de accuratesse van je drives ten goede.

Achter het zeer dunnen titanium clubblad zijn verticale groeven gefreesd, die ook weer 2 gram gewicht besparen en over een zo groot mogelijk oppervlak maximale balsnelheid genereren.

Met de aanpasbare hosel kun je kiezen voor acht opties voor loft en lie om de balvlucht te veranderen, maar het knappe is dat de hosel bij Honma niet roteert. De ruggengraat van de shaft (standaard een Vizard van 50, 70 of 70 gram) blijft in dezelfde positie, wat volgens de producent meer consistentie bij impact betekent.

De TR20 V ijzers (links) laten het vakmanschap van de Japanse meestersmeden zien en combineren de beste materialen voor een optimaal gevoel, accuratesse en controle. De cavity-back blade is gesmeed van zacht S20C koolstofstaal, wat resulteert in een zacht maar solide gevoel.

Voor een blade zijn de lofts relatief sterk en daarom zijn ze goed te combineren met de TR20 P players distance irons (rechts). Deze hebben een gesmeed clubhoofd van S35C staal, met een L-vormig clubblad voor extra balsnelheid.

In de cavity is een gewicht van wolfraam verwerkt, wat helpt om de bal de lucht in te krijgen (meer carry) en zorgt voor extra stabiliteit – handig bij de lange ijzers.

De TR20 ijzers worden standaard geleverd met een Vizard graphite shaft (85 gram) of een Nippon Modus 105 shaft met wisselend gewicht,: lichter in de lange ijzers voor meer snelheid en zwaarder in de korte voor meer controle.

De TR20 woods en hybrides volgen later dit jaar.

Prijs: € 699 (driver), € 200 (ijzers staal), € 240 (ijzers graphite)

www.honmagolf.com