Prima start Luiten Royal Greens G&CC

Huizing begint onder par in Zuid-Afrika

joost luiten

Voordat de Nederlandse golffans de ogen nog maar open hadden, stond Luiten al op de score waarop hij de openingsronde in Saudi-Arabie ook zou eindigen. De Nederlandse nummer 1 birdiede de eerste drie holes om direct naar de top van het klassement te gaan.

Op hole vier liep hij weliswaar tegen zijn eerste bogey van de dag aan, hij bereikte de turn alsnog in vier onder par door ook op zeventien en achttien een slag te winnen.

Na de turn lukte het Luiten geen enkele hole meer om een rood cijfer op de borden te krijgen. Zijn ijzers lagen wat verder van de vlag en de lange putts waren goed, maar niet goed genoeg om nog een birdie te mogen noteren. Omdat hij op de par-4 zesde wel tegen een bogey aanliep tekende hij uiteindelijk voor een rondje in 67 slagen, wat aan het eind van de dag goed bleek voor een gedeeld veertiende plaats, slechts drie slagen achter koplopers Gavin Green en Graeme McDowell.

Darius van Driel heeft vrijdag minder marge ten opzichte van de cutline, maar de eerstejaars op het hoogste niveau heeft nog alle kans zich in het sterk bezette toernooi naar het weekend te spelen. Een ronde met twee bogeys en een birdie leverde hem weliswaar een score boven par op (+1) maar daarmee staat hij nog wel aan de goede kant van de cutline.

Leaderboard

Challenge Tour

Na zijn deelname aan het South African Open van enkele weken geleden, bleef Daan Huizing in dat land om te trainen en in de wetenschap dat het seizoen van de Challenge Tour daar ook ging beginnen.

Het Limpopo Championship staat voor het eerst op de kalender van het circuit en is een van de drie wedstrijden van de Challenge Tour dat in samenwerking met de Sunshine Tour georganiseerd wordt.

Huizing opende het toernooi met een ronde in 71 slagen. Dat was weliswaar goed voor een score onder par (-1) maar de achterstand op de kop van het veld is direct groot aangezien Daniel van Tober in de ochtend maar 63 slagen nodig had om het clubhuis weer te bereiken en het is na een ronde zelfs niet genoeg om aan de goede kant van cutline (T83) terwijl Robbie van West in het uit ruim 240 spelers bestaande veld met +1 (vijf bogeys en vier birdies) vooralsnog niet verder komt dan de 126ste plaats.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport