Ping G710 ijzers: snelheidsduivels

De balsnelheid en vergevingsgezindheid van de G710 zijn verborgen onder een donkere finish, en dankzij de Arccos Smart grips weet je precies hoe ver je slaat.

Ping G710: snelheidsduivel

De G710 is gemaakt voor golfers die zoveel mogelijk afstand en vergevingsgezindheid willen, maar Ping is ook de consistentie, het geluid en gevoel niet vergeten. En door de zwarte, waterafstotende finish lijkt de oversized game-improver compacter dan hij is.

De hoge balsnelheid is voor een groot deel te danken aan het dunne clubblad van maragingstaal, een van de sterkste legeringen ter wereld.

Door het clubblad in verschillende diktes te frezen buigt het effectiever, wat niet alleen resulteert in meer afstand, maar ook in een hogere balvlucht. Hierdoor kun je de bal ook met sterke lofts op de green houden.

'Het is een afstandsijzer dat consistente afstanden biedt', zegt John K. Soheim. 'Een zeldzame combinatie bij dit soort ijzers.'

Vergevingsgezindheid staat bij Ping altijd bovenaan de prioriteitenlijst en dankzij gewichten van wolfraam in de hosel en teen is dit het meest stabiele ijzer dan ooit bij het familiebedrijf uit de fabriek kwam.

Het maakt de G710 bij uitstek geschikt voor mid- tot hoge handicappers met bescheiden swingsnelheden – zeker als je kiest voor de slechts 42 gram wegende zwarte Alta Distanza graphite shaft, die door zijn kickpoint een hogere balvlucht genereert.

De G710 ijzers zijn standaard uitgerust met de Arccos Golf Pride 360 Tour Velvet Smart grips, die zijn voorzien van een sensor die data verzamelt over al je slagen. 

Lees hier hoe Arccos Caddie werkt.

Bij de aanschaf van zes of meer ijzers krijg je tevens een 90 dagen gratis probeerversie van de Arccos Caddie app en acht losse sensors die je in de grips van je andere clubs kunt schroeven.

Prijs: € 200 (staal), € 215 (graphite)

www.ping.com