Luiten laat luxe uitgangspositie glippen

Nederlanders op Challenge Tour uitgespeeld

joost luiten

Na zeven holes op dag twee van het Saudi International stond Luiten riant in de top-10 van de wedstrijd en leek niets een verdere opmars in de weg te staan na vijf parren en twee birdies over diezelfde holes. 

Na de uitstekende start van de ronde stokte het echter voor de Nederlandse nummer 1. Het lukte Luiten nergens meer nog een slag te winnen en omdat hij op hole negen, dertien, vijftien en zeventien een slag inleverde, viel hij flink weg op het leaderboard.

Toen de rook na achttien holes was opgetrokken stond er een dagscore van +2 op zijn kaart, goed voor een totaal van -1 voor het toernooi, en daarmee zakte hij weg tot de gedeeld 38ste plaats in het klassement.

Voor Darius van Driel zit het toernooi er alweer op. De Leidschendammer kwam met een toernooitotaal van +3 twee slagen tekort om door te mogen en dat was extra zuur omdat hij volgens golf.nl op de eerste hole twee strafslagen kreeg omdat hij een slag teveel in zijn tas had.

De leiding is in handen van Victor Perez. De Fransman ging net als gisteren rond in 65 slagen en heeft met -10 een voorsprong van één slag op Gavin Green en twee op Graeme McDowell. 

Van de hoog geplaatste spelers op de wereldranglijst die deze week meedoen staat Dustin Johnson er het beste voor (T8), op de voet gevolgd door Shane Lowry (T12) terwijl 's werelds nummer 1 Brooks Koepka met -1 dezelfde positie innneemt als Joost Luiten. 

Leaderboard

Challenge Tour

In het weekend van het Limpopo Championship zullen geen Nederlanders actief zijn. Zowel Daan Huizing als Robbie van West gebruikte teveel slagen om mee te mogen strijden om de prijzen. 

Van West kwam dankzij een prima tweede ronde met daarin vijf birdies en twee bogeys (-3) nog een heel eind, maar kwam met -2 uiteindelijk één slag tekort om zijn +1 van donderdag uit de boeken te spelen.

De Brabander eindigde wel als beste Nederlander (T77) omdat Daan Huizing de omgekeerde weg bewandelde. De man uit Soest opende met een ronde in 71 slagen (-1) maar verspeelde die slag winst vandaag weer met een ronde in +1 om op level par net buiten de top-100 te eindigen.

In het weekend belooft het vooral een strijd tussen Zuid-Afrikanen te worden. Niet alleen delen Kruyswijk en De Jager met -13 de koppositie: de eerste acht namen op het leaderboard hebben allemaal een Zuid-Afrikaanse vlag voor hun naam staan. 

Wie interesse heeft het dit 'Zuid-Afrikaans Open' in het weekend te volgen: op de Facebookpagina van de Sunshine Tour worden de derde en vierde ronde live uitgezonden.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport