Welke caddie kies je?

Naar ik heb begrepen wordt de vriendin van Darius van Driel zijn nieuwe caddie. En dat in zijn eerste volle seizoen op de Europese Tour, waarin hij tal van banen gaat spelen die hem niet of nauwelijks bekend zijn.
Caddie

Gezellig voor Darius en zijn vriendin (die wel betaald moet worden van de Tour), was mijn eerste gedachte. Maar is het ook verstandig? Zou een goede caddie in die onbekende wereld niet een enorme steun in de rug zijn als je op zijn minst je kaart wilt behouden?

Grote namen als Rory McIlroy en Phil Mickelson hebben respectievelijk hun beste vriend en broer aan de tas. Waarom zou Van Driel hun voorbeeld niet volgen, appte een kennis van mij. En werd hij niet tweede in België met zijn vriendin als caddie?

‘There is always a well-known solution to every human problem—neat, plausible, and wrong’, schreef de scherpe Amerikaanse essayist H.L Mencken al in 1920.

En zo is het ook bij Van Driel en bij Anne van Dam, die eveneens haar partner als caddie inhuurt. Gezellig en je houdt de kosten laag – een voor de hand liggende conclusie.

Om nog even bij Mencken te blijven: Neat, plausible and wrong.

Toen JP Fitzgerald – hij won tal van titels met McIlroy en hij begeleidt nu Victor Perez op knappe wijze – onlangs naar vrienden aan de tas werd gevraagd, fronste de Ier op veelbetekenende wijze de wenkbrauwen.

Thomas Detry werd in 2016 prof en ging op de Challenge Tour spelen. Vlaanderen Golf wilde hem alleen steunen als hij een professionele caddie inhuurde. Beslist geen vriend of familielid, anders werd de steun subiet ingetrokken.

Ik hoop van harte dat Darius en Anne het dit jaar goed doen, om te beginnen in Australië. En als dat zo is, onthoud dan echter dat Feyenoord ook wel eens met 6-2 van Ajax wint.

Helaas echter gebeurt dat - deze scribent is op slechts 2 kilometer van de Kuip geboren - maar eens in de zoveel jaar. Het gevolg van het pijnlijke verschil tussen het amateuristische beleid in Rotterdam en de professionele aanpak in Amsterdam.

Dit is de tekst van de wekelijke column van redacteur Jan Kees van der Velden in De Golfpodcast.

Klik hier voor de meest recente aflevering.

Laatste nieuws