Landgenoten allemaal onder par down-under

Besseling net buiten top-10 na eerste dag ISPS Handa Vic Open
wil besseling

Op het moment dat Nederland nog maar net de tv had aangezet voor de late-night talkshows, waren de Nederlanders down-under al onderweg voor de eerste ronde van het toernooi op de Beach GC in Victoria.

Hoewel de nachtbrakers bij Ziggo veel van het toernooi live konden volgen, zullen de meeste golfliefhebbers bij het ontwaken hebben geconstateerd dat Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel prima uit de startblokken zijn gekomen.

Wil Besseling deed het van het drietal het beste. De lange Noord-Hollander bleef foutloos op de par-72, maakte drie birdies en een eagle op de par-5 tweede, voor een ronde in 67 slagen. Met -5  staat hij maar net buiten de top-10 en vier slagen achter op koploper Canizares die met -9 twee slagen los is van de rest van het veld. 

Ook rookies Lars van Meijel en Darius van Driel zullen min of meer tevreden terugkijken op de openingsronde, al lieten beiden - in tegenstelling tot hun ervaren landgenoot - wel slagen liggen.

Van Meijel tekende voor een 68 (-4) en zag een gelijke score als Besseling net ontsnappen door een bogey op de par-4 negende. Van Driel liep meer schade op. Gestart op tien kwam hij door twee birdies, een bogey en een dubbel bogey zes op hole negen, boven par door de turn, maar door twee birdies op de back-nine eindigde ook hij in het rood. Met -1 staat hij vooralsnog echter wel ruim buiten de cutline (T90).

Leaderboard

LPGA

In de gelijktijdig met de mannen gespeelde LPGA editie van het ISPS Handa Vic Open, werkte ook Anne van Dam haar eerste ronde onder par af.

De Nederlandse nummer 1 maakte op de Beach Course vier birdies en drie bogeys voor een openingsronde in -1. De inwoonster van Florida staat daarmee na achttien holes op de gedeeld 61ste plaats, acht slagen achter koplopers Sagstrom en Kang.

Leaderboard

Laatste nieuws