Tweede cut nekt Besseling en Van Meijel

Alleen Anne van Dam nog op startlijst ISPS Handa Vic Open
wil besseling

Zal je altijd zien: haal je het weekend, is er op zaterdag nóg een cut waardoor je alsnog niet tot en met zondag om de prijzen mag spelen.

Het overkwam Wil Besseling en Lars van Meijel in Victoria waar na 54 holes opnieuw een aantal spelers naar huis werd gestuurd. 

Lang zag het er naar uit dat de twee overgebleven Nederlanders - Van Driel miste vrijdag al de cut - gevrijwaard zouden blijven van de tweede schifting, maar een slecht slot zorgde ervoor dat ze allebei alsnog aan de verkeerde kant van de cutline terechtkwamen.

De stevig aantrekkende wind was er mede debet aan dat Besseling niet verder kwam dan een 76 (+4) waardoor hij van -8 terugviel naar -4, twee slagen teveel om door te mogen gaan. Extra wrang: pas op de voorlaatste hole viel het doek voor de Nederlander door een dubbele bogey 6 op de par-4 achtste.

Voor Van Meijel zag het er met de haven in zicht nóg zonniger uit, maar de laatste vijf holes leverde hij maar liefst zes slagen in (vier bogeys en een dubbel) om eveneens terug te vallen naar -4 waardoor ook de rookie een vrije zondag wacht in de door Min Woo Lee aangevoerde wedstrijd.

De vrouwen van de LPGA spelen op dezelfde locatie hun wedstrijd en ook daar was na 54 holes nog een cut. 

Anne van Dam ging de eerste twee dagen nipt onder par rond (twee keer 71) maar slaagde daar op derde dag niet in. Haar 73 (+1, vier birdies en vijf bogeys) voor een totaal van -2 was echter precies genoeg om ook op zondag aan de start te mogen verschijnen.

Leaderboard European Tour

Leaderboard LPGA

Laatste nieuws