Mizuno M.Craft putters: volledig gefreesd

Met drie finishes, het bekende zachte Mizuno-gevoel en verwisselbare gewichten maakt Mizuno een overtuigde comeback op de puttermarkt.

Mizuno M.Craft putters: volledig gefreesd

Het vakwerk van Mizuno op het gebied van gesmede ijzers staat al meer dan een eeuw buiten kijf en met hun woods maken de Japanners de laatste jaren grote stappen, maar qua putters is het al bijna tien jaar stil. Tot nu.

Mizuno maakt zijn comeback op de puttermarkt met de M.Craft lijn: twee blades en een mid-mallet die – net als de ijzers – zijn gemaakt uit een massief blok staal.

'Een goede putter is een deel technologie en een deel inspiratie – net als een geweldige putttingstroke techiek en kunst combineert', menen ze bij de 114 jaar oude Japanse producent. 'Het gaat om de balans.'

Mizuno is geen onbekende op het gebied van putters. Sterker nog, bekende designers als Bettinardi, P.T. Mills en Scotty Cameron maakten hun putters in het verleden voor het Japanse merk. En met de M.Craft lijn hoopt Mizuno dit rijke verleden weer nieuw leven in te blazen.

De M.Craft putters zijn honderd procent machinaal gefreesd, een proces dat maximale precisie biedt. Elk model wordt gemaakt uit één stuk zacht 1025 koolstofstaal, wat zorgt voor veel feedback, terwijl de diepe groeven in het clubblad een zachter gevoel en goede rol van de bal promoten.

Met drie modellen (die passen bij verschillende puttingstrokes) heeft Mizuno het aanbod overzichtelijk gehouden, maar je kunt de putters personaliseren met een chromen, zwarte of blauwe finish.

Elk clubhoofd weegt 355 gram, maar met twee gewichten in de zool kun je het swinggewicht aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren of de omstandigheden – bijvoorbeeld de snelheid van de greens waar je meestal op speelt. De standaardgewichten wegen 8 gram, terwijl exemplaren van 3 en 13 gram gratis worden meegeleverd.

De #1 (links) is een blade met een mid slant hosel, die door zijn maximale toe-hang het best past bij een puttingstroke met een sterke boog.

De #2 (midden) heeft een klassieke plumber's neck hgosel en gemiddelde toe-hang voor een bescheiden boog.

En de #3 (rechts) is een face-balanced mid-mallet die stabiliteit biedt voor golfers met minder ronding in hun puttingstroke.

Alle modellen zijn uitgerust met een 34 inch Nippon Original shaft met een Lamkin Deep Etched Full Blue cord grip.

Prijs: € 299

golf.mizunoeurope.com