Uit Golfers Magazine: La Dolce Vita

Waarin columnist Andy Houtkamp zijn geluk niet op kan
dolce

Het waren de eerste woorden van de uitstekende, voor mij onmisbare eindredactrice van dit niet na te maken, prachtige magazine. Het sloeg op mijn nieuwe woning. Want na 62 jaar, oftewel mijn hele leven, in de randstad te hebben gewoond zijn wij verhuisd. En wel naar Dronten. Dronten? Ja Dronten! 'Wie gaat er nu in Dronten wonen', was de meest gestelde vraag de afgelopen maanden. Tot men in ons mooie stulpje kwam. Ik wist eerst niet dat het bestond, maar jawel, het bestaat en wij hebben het gedaan: een huis aan de golfbaan gekocht. Hoewel, niet precies aan de golfbaan, maar wel in een mooi golfresort. Het lijkt verdorie wel vakantie, en dat iedere dag.

Als je een huis koopt aan de Golfresidentie, zoals mijn straat heet, ben je meteen lid van de golfbaan. Sterker nog, je bent voor een klein gedeelte eigenaar van de baan. Een mooie parkbaanachtige golfbaan die kronkelt langs de mooie, vrijstaande huizen waar waarvan er ook nog eens een groot aantal een zwembad in de tuin heeft. U begrijpt dat 'La dolce vita' hierop geheel en al van toepassing is.

Wat een rijke stinkerd, hoor ik u al een heel klein beetje denken. Nee, mijn rijkdom ligt vooral in het feit dat ik gelukkig getrouwd ben, fijne kinderen en een leuke baan heb. Voor mijn mooie huis in Dronten betaalde ik 10 procent minder dan het rijtjeshuis in Hoofddorp opbracht. Goed, het is inderdaad wat verder weg en voor vrienden en bekenden is het soms even slikken als ze richting Lelystad moeten rijden en dan rechtsaf, maar voor ons is het de mooiste stap die we konden maken. Want zeg nu zelf, wie speelt er verder op eerste kerstdag een heerlijk rondje golf op zijn eigen baan en wandelt vervolgens terug naar zijn eigen huis voor een heerlijke glühwein. En dan is het ook nog eens winter. Wij kijken nu al uit naar de zomer. Het is eigenlijk precies zoals oud-collega en tegenwoordig perschef van het Nederlands elftal Bas Ticheler en ik plachten te zeggen als we weer eens in een mooi buitenland waren: 'Wir haben es gut.' Zo is het en niet anders.

Deze column stond eerder in Golfers Magazine 1. Voortaan alle artikelen op je deurmat? Sluit dan hier een abonnement af op hét golftijdschrift van Nederland.

Laatste nieuws