Huizing elfde in Zuid-Afrika

In een sterk veld knokte Daan Huizing zich naar het randje van de top tien.

Huizing elfde in Zuid-Afrika

De Dimension Data Pro-Am telt zowel mee voor de Challenge Tour als de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour, wat garant staat voor een sterk veld – helemaal omdat Zuid-Afrikanen altijd graag in eigen land spelen.

Om een idee te geven: op de slotdag vochten grote namen als Chistiaan Bezuidenhout, Richard Sterne en George Coetzee om de titel en dit trio is goed voor maar liefst elf titels op de Europese Tour.

In zo'n veld 11de (-13) worden, zoals Huizing deed, is knap. Zijn goede notering had de 29-jarige Zwollenaar voor een belangrijk deel te danken aan de 65 (-7) van zaterdag, maar ook vandaag dook hij met een 70 keurig onder par – al was de bogey op de par-5 achtteinde zonde.

Na een 175ste, 119de en 37ste plaats is een 'bijna-top-tien' voor Huizing een mooie opsteker.

Robbie van West overleefde de cut niet. Hij had over drie ronden twee slagen te veel nodig.

Het Zuid-Afrikaans onderonsje bovenaan het leaderboard werd uiteindelijk gewonnen door Christiaan Bezuidenhout, die afgelopen zomer nog het Andalucia Masters won – zijn eerste titel op de Europese Tour. Daar komt nu dus een titel op de Challenge Tour bij.

Vanzelf ging dat overigens niet. De 25 jarige Zuid-Afrikaan begon de slotdag met twee slagen voorsprong en bouwde die in eerste instantie gestaag uit met drie birdies op zijn eerste vier holes. Geen vuiltje aan de lucht, leek het.

Vervolgens stokte de productie echter, terwijl zijn ervaren landgenoot George Coetzee gestaag doorging met het winnen van slagen en de bogeys van de kaart hield. Zo was het op de tee van de achttiende Coetzee die met -24 aan de leiding ging.

Bezuidenhout weigerde zich op -23 echter gewonnen te geven en deed wat hij moest doen: eagle maken en naar -25 gaan. Coetzee moest hem het antwoord schuldig blijven en kwam niet verder dan een par en -24. Richard Sterne (-22) completeerde het Zuid-Afrikaanse podium.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport