Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Afslag op

Podium voor Huizing

Met een afsluitende 67 (-5) kwam Daan Huizing in Denemarken tot op twee slagen van de winnaar. Wil Besseling en Lars van Meijel eindigden in de top twintig.

 

Het spel moest door het weer ook vandaag weer worden stilgelegd in de Made in Denmark Challenge, maar als er gespeeld werd, vlogen de birdies je op de Silkeborg Ry Golfklub weer om de oren.

Over vier ronden maakte Daan Huizing maar liefst 26 birdies, waarmee hij op een totaal van -20 kwam. Een absurde score, maar nog steeds twee slagen meer dan de Calum Hill (-22). De Schot won zijn tweede toernooi in drie starts en steeg naar de tweede plaats op de jaarranglijst van de Challenge Tour.

Huizing ging na zes birdies bijna met een tweede plaats naar huis, maar door een bogey op de slothole moest hij uiteindelijk genoegen nemen met 67 en een gedeeld derde plaats (-20) – zijn beste notering van het seizoen.

Hij verdiende echter belangrijke punten voor de Order of Merit en steeg naar de 19de plaats. De top-15 promoveert aan het eind van het seizoen naar de Europe Tour, dus het doel komt langzaam maar zeker in zicht.

Net als Huizing steeg Wil Besseling op de slotdag een vijftal plaatsen. Een 69 (-3) bracht hem op een totaal -17, waarmee hij net buiten de top-10 bleef (T11).

Ook Lars van Meijel deed goede zaken. Met een 68 (-4) steeg hij naar de 18de plaats (-16).

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws