Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Royal and Ancient
Afslag op

Eerste bouwproject voor The Open

Honderd dagen voor de week van het 147ste Open is men op Carnoustie begonnen met de bouw van de tribunes.

Het derde Major van 2018 wordt van 19 tot en met 22 juli op de baan aan de Schotse oostkust gespeeld, maar op maandag de vijftiende zijn de eerste spelers en toeschouwers al op Carnoustie aanwezig.

Om de imponerende infrastructuur op tijd klaar te hebben, is vandaag begonnen met de constructie van de vele tribunes die plaats bieden aan duizenden toeschouwers.

‘Het is altijd opwindend om te zien hoe alles rond het Open vorm gaat krijgen’, aldus Johnnie Cole-Hamilton die de bij de R&A de scepter zwaait als het om de kampioenschappen gaat. ‘Zeker nu we zijn begonnen met de bouw van de tribunes, de scoreborden en de andere faciliteiten voor de toeschouwers.’

Deze maand wordt een uitbreiding van het Golf Links Clubhuis van Carnoustie geopend. Dit project heeft een budget van vijf miljoen pond, maar dan heb je ook wat. Een aansprekend onderdeel: zeven golfsimulatoren waarop je tal van beroemde banen kunt spelen.

Het wordt overigens de achtste keer dat Carnoustie gastheer is van het oudste golfkampioenschap van de wereld. Mannen als Ben Hogan, Gary Player, Tom Watson, Paul Lawrie en Padraig Harrington wonnen op Carnoustie de Claret Jug.

Tickets bestellen? Ga naar deze site

 

 

Gerelateerd nieuws